woensdag 9 juni 2010

De de de de ...

De wegomlegging of omleiding in Kessel-Lo blijft voor inspiratie zorgen. Op het fameuze kruispunt van de Kortrijksestraat en de Borstelsstraat is er nog een nieuw oranje bord bijgekomen.


Vreemd, want wie zijn GPS wil instellen op het "Becker-Remyplein" zal bedrogen uitkomen. Hoewel het plein in de volksmond vaak het "Bekkerremi-plein" wordt genoemd, is de officiële benaming het "De Becker-Remyplein" of voluit het "Baron August de Becker-Remyplein". August de Becker was de schoonzoon en opvolger van Edouard Remy (1813-1896), de 19de-eeuwse paternalistische ondernemer, die mensen aan het werk zette in zijn rijst- en stijfselfabriek in Wijgmaal.

Het wegvallen van het lidwoord "de" in de familienaam van baron August bracht ons op het lumineuze idee om hetzelfde principe eens toe te passen op een aantal kopstukken bij de nakende federale verkiezingen van zondag.

De gedoodverfde winnaar van de verkiezingen is volgens alle peilingen ...


Bart Wever.

Zijn succes zou wel eens ten koste kunnen gaan van de rechtse rakkers ...


Filip Winter


en Anne Baetzelier (van LD of Lijst Decker).

Het wordt ook uitkijken naar de resultaten van de nieuwbakken voorzitter van Open VLD ...


Alexander Croo.

Kijk ook maar uit voor de nummers 4 en 5 op de senaatslijst van deze partij:
Guido Padt, de onvolprezen "regeringscommissaris voor de interne audit van de federale overheid" en Katia Lla Faille Leverghem.

En hoe zal de Leuvense staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding het ervan af brengen?


Carl Vlies

Als lijstduwer op de senaatslijst van CD&V vinden we zowaar het Brabants trekpaard


Jean-Luc Haene.

Om nog maar te zwijgen van zijn rechtstreekse concurrente bij de socialisten, lijstduwer Leona Tiège, die de senaatslijst duwt voor ouwe krokodil ...


Johan Van Lanotte.

Geen opmerkingen: